قبل از هر چیز شاید لازم باشد روش نگهداری گیاهان آپارتمانی را مطالعه کنید و سپس بدانید که گیاه ارکیده در حالت طبیعی در کشورهای مانند مالزی و تایلند بر سر شاخهها رشد میکند، پس میتوان فهمید که گل ارکیده در حالت طبیعی در خاک نیست و رطوبت را از هوا و بارشهای باران دریافت میکند.
و البته همانطور که از شرایط آب و هوایی زادگاهش پیداست این گیاه به رطوبت بالایی نیاز دارد.
از تمام این موارد میتوان نتیجه گرفت که ارکیده را نباید در خاک عادی کاشت و خاک خاص خودش را میخواهد، نیاز به رطوبت و البته نور غیر مستقیم خوبی دارند.
مهمترین ویژگی خاک ارکیده این است که زهکشی مناسبی داشته باشد و آب به سرعت از آن عبور کند. دو نوع خاک برای گل ارکیده استفاده میشود: پوسته درخت (چیپس) و خزه درشت (ماس)
اگر خاک ارکیده پوسته درخت باشد، لازم است که سالی یک بار یا دوسال یک بار تعویض شود، چون بافت چوبی آن به مرور زمان خرد میشود و خاصیت زهکشی و خارج شدن آب را از دست میدهد.
برای عوض کردن خاک کافی است ارکیده را با دقت و به آرامی از گلدان بیرون آورید، خاک قبلی آن را دور بریزید و ریشههای پوسیده و سیاه شده را با قیچی ببرید. حالا گیاه را دوباره در گلدان بگذارید و خاک جدید را روی آن بریزید.
به عقیدهٔ پرورش دهندگان ارکیده، بهترین خاک برای این گیاه، پوسته درخت یا همان چیپس است.
سؤال متداولی که اکثر افراد میپرسند این است که چند وقت یک بار باید به گلدان ارکیده شان آب بدهند؟ این سؤال اساساً اشتباه است چون دفعات آبیاری دقیقاً بستگی به این دارد که گیاهتان چقدر آب نیاز دارد، مقدار رطوبت هوا، گرما و جریان هوای محیط زندگی آن چقدر است ونوع خاک آن چیست.
بگذارید راز مهمی را به شما بگوییم: اگر بخواهید طبق تقویم و دستور خاصی گیاهان تان را آبیاری کنید، قطعاً گیاه شما از بین میرود.
پس جواب این سؤال این است که گیاه را یک روز قبل از این که خاکش کاملاً خشک شود، آبیاری کنید. خاکی که ارکیده در آن رشد میکند، یکی از عوامل مهم و تعیین کنندهٔ مقدار آبیاری است.
به عنوان قانون کلی میتوانیم بگوییم اگر خاک گلدان، پوسته درخت است، لازم است هر ۷ تا ۱۰ روز یک بار به آن آب بدهید چون پوسته درخت آب را کمتر در خودش نگه میدارد و اگر آن را در خزه درشت میکارید هر ۱۴ تا ۲۱ روز یک بار آن را آبیاری کنید چون خزه مثل اسفنج عمل میکند و آب را مدت بیش تری در خودش نگه میدارد.
برای اینکه مقدار رطوبت خاک گلدان را بفهمید، با انگشتتان مقداری از خاک گلدان را بیرون آورید. آن را بین دو انگشتتان بمالید واین گونه متوجه میشوید که چه مقدار رطوبت دارد. البته با گذشت زمان و با توجه به شرایط محیطی منزل تان متوجه میشوید که گیاه ارکیده تان چه موقع به آبیاری نیاز دارد.
یکی از رایجترین اشتباهات افراد در مورد ارکیده این است که آب زیادی به آن میدهند و ریشهٔ ارکیده میپوسد و گیاه از بین میرود.
بهترین روش آبیاری ارکیده این است که آب تمامی سطح گلدان را آب بپوشاند و مقدار آن به اندازهای باشد که آب اضافی از زیر آن بیرون بیاید. زهکشی گلدان هم نکتهٔ بسیار مهمی است؛ یعنی کف گلدان باید چند سوراخ داشته باشد که آب اضافی به راحتی از آن خارج شود.
یک پیشنهاد بر اساس تجربه شخصی ما در گل ستان برای گل دهی مجدد گل ارکیده گلدانی:
شما میتوانید برای تداعی هوای پر رطوبت مناطقی که ارکیده در آنجا به صورت خودرو رشد میکند، گل ارکیده را همراه خود به حمام ببرید تا در این فاصله گل ارکیده از رطوبت هوای داخل حمام نهایت استفاده را بکند!
البته توجه کنید اگر شما از آن دسته افراد هستید که هوای حمام را با آب خیلی داغ مانند سنا بخارداغ میکنید، گل ارکیده خود را به سنای بخار نبرید!
گل ارکیده گلدانی یک گیاه زیبا و پرطرفدار است که شکوفههای بزرگ، با دوام و البته با رنگهای متنوعی دارد. این گل نماد زندگی دوباره، شکوه و عشق و یکی از بهترین هدیهها به مناسبت تولد نوزاد است. با خرید گلدان ارکیده میتوانید لبخند را به هر فردی هدیه دهید.
جالب است بدانید بیش از ۲۰ هزار نوع ارکیده در سراسر جهان وجود دارد و به جرات میتوان گفت از نظر تنوع در صدر جدول گیاهان است.
وفق پذیری این گیاه با محیطهای مختلف و همچنین فصل گلدهی طولانی آن باعث شده این گیاه به یکی از محبوبترین گیاهان آپارتمانی و اداری تبدیل شود که جلوهٔ خاصی به محیط اطراف میبخشد.
ارکیده روش مراقبت متفاوتی نسبت به اکثر گیاهان دارد و نگهداری گل ارکیده مقداری صبوری میخواهد اما شرایط نگهداری بعضی از گونههای آن مثل فالانوپسیس آسانتر است و میتوانید آن را مثل بقیهٔ گیاهان در منزل تان نگهداری کنید.
جهت خرید گل ارکیده و مشاهده قیمتها میتواند به گل فروشی آنلاین گُل سِتان مراجعه نماید تا کمتر از ۳ ساعت این گلهای زیبا در خانه شما باشد.
نام رایج گیاه | گل برفی |
نام انگلیسی گیاه | Snowdrops |
نام علمی گیاه | Galanthus |
دسته بندی گیاه | گلهای فضای باز, گیاهان آپارتمانی |
میزان آبیاری گیاه | پیش از خشک شدن خاک |
نور مناسب گیاه | آفتاب غیر مستقیم (زیاد) |
روش تکثیر گیاه | تقسیم ریشه, کاشت بذر |
خاک مناسب گیاه | مخلوط خاک شنی، ماسه ای، لومی سرشار از هوموس با زهکشی مناسب |
دمای مناسب گیاه | 1 تا 10 درجه سانتیگراد |
آفتها و بیماریهای گیاه | حیواناتی مانند خرگوش و کلاغ |
ویژگی خاص گیاه | گل های زیبا |
گل برفی یکی از اولین گلهایی است که در بهار شکوفه میزند. این گل اغلب وقتی لایه ای از برف روی زمین است، میروید. گلهای برفی گیاهان کوچکی به طول ۷ تا ۱۵ سانتیمتر هستند که یک گل سفید کوچک یک تا سه سانتیمتری دارند. هر پیاز این گل دو تا سه برگ نازک و یک ساقه گل دار دارد. این گلها پیش از شکوفا شدن مانند یک قطره از ساقه آویزان میشوند. برگهای گیاه گل برفی تیغههای باریکی هستند که تا ۱۰ سانتیمتر بزرگ میشوند. گل برفی گیاهی چند ساله، بهاری و پیازدار است که متعلق به خانواده نرگسیان (Amaryllidaceae) و بومی اروپا و غرب آسیا است.
این گیاه حراراتی از گرمای خورشید میگیرد که نوک برگهای گیاه را بیشتر از برف اطراف آن گرم میکند و همین باعث میشود گیاه با آب کردن برف نمایان شود. در گذشته تصور میشد که گل برفی دارای برگهای گرمازایی است و این برگها با تولید گرما، برفهای اطراف را آب میکنند.
گل برفی را اغلب با سایر گلهای بهاری پیاز دار میکارند. میتوان پیاز این گیاه را زیر درخت برگریز کاشت و نگران عدم رویش آنها نبود، چرا که این گل پیش از باز شدن برگهای درخت، شکوفه داده و مواد مغذی را ذخیره میکند. گل برفی در باغهای صخره ای نیز رشد میکند. پیاز این گیاه در مناطقی با زمستان سرد و نیز مناطقی با زمستان معتدل رشد خواهد کرد، اما باید توجه داشت که گل برفی زمستان گرم را دوست ندارد بنابراین در مناطقی با آب و هوای گرم و زمستان گرم، نمیتوان این گیاه را در باغ پرورش داد.
مناطق جنگلی برای رویش گل برفی بسیار ایدهآل هستند. این گیاه در مناطق جنگلی در صورتی که دمای زمستانی منفی ۷ درجه سانتیگراد باشد، سالها رشد خواهد کرد، این دما نباید سردتر از منفی ۳۴ درجه سانتیگراد شود. گل برفی در محیط داخل خانه نیز میتواند شکوفا شود. برای دستیابی به این هدف پیاز گیاه را در گلدانی کاشته و گلدان را در جای سردی مانند انباری یا یخچال قرار میدهند. دمای مناسب برای گیاه در این شرایط باید بین ۱ تا ۶ درجه سانتیگراد باشد. پس از رشد پیاز، گلدان باید در جایی از خانه که خنک و روشن است قرار گیرد. بعد از رشد این گیاه به دمایی بین ۱ تا ۱۰ درجه سانتیگراد احتیاج دارد.
بهتر است خاک این گیاه در طول فصل رویش مرطوب بماند. در آب و هوای گرم تر، گل برفی نیاز به آب بیشتری خواهد داشت. در صورتی که گیاه گل داده باشد، آبیاری باید منظم انجام شود.
این گیاه به نور غیر مستقیم آفتاب نیاز دارد. از آنجا که زیستگاه طبیعی این گیاه مناطق جنگلی است، نور آفتاب باید به گونه ای باشد که گیاه زیر تابش شدید قرار نگیرد.
ساکورا (به ژاپنی: 桜 サクラ Sakura) نامی است که مردم ژاپن، درخت گیلاس را به آن میخوانند. همچنین به شکوفهٔ درخت گیلاس نیز بهاختصار ساکورا گفته میشود.
در طبیعت، ساکوراها هم به صورت خودرو و هم به صورت پرورشی وجود دارند. بیشتر گونههای درختان ساکورای پرورشی را ساکوراهای زینتی تشکیل میدهند. ساکوراهای زینتی از نظر زیبایی گل کیفیت بالایی دارند اما شکوفهها معمولاً تبدیل به گیلاس نمیشوند یا در صورت تبدیلشدن، کیفیت لازم را برای عرضه به بازار ندارند. به غیر از کاشت این درخت جهت لذت بردن از زیبایی آن، از زمانهای بسیار کهن تا کنون، علاوه بر میوه، از گل و برگ ساکورا نیز بهعنوان مادهٔ غذایی استفاده میشود. عمر درختان خودروی ساکورا بسیار طولانیاست. عمر تک درختی به نام جیندای-زاکورا در استان یاماناشی در حدود ۲۰۰۰ سال برآورد شدهاست. ژاپنیها از دیرباز به شکوفهٔ گیلاس و تماشای آن اهمیت خاصی میدادند و آن را گل سرسبد تمامی گلها میدانند. بهطور سنتی شکوفهٔ ساکورا گل ملی کشور ژاپن بهشمار میآید و در شعر و ادبیات این کشور جایگاه خاصی دارد. ژاپن از نظر تعداد و تنوع درختهای گیلاس غنیترین کشور دنیاست. امروزه در این کشور مجموع تعداد گونه، رقم و نژادهای ساکورا به حدود ۶۰۰ نوع رسیدهاست.
از زمانهای کهن اصطلاح «غنچه ۷ روز، شکوفایی ۷ روز، پرپر شدن ۷ روز، ساکورا ۲۰ روز» در مورد مدت مراحل زندگی ساکورا، در بین مردم رایج بودهاست. هر چند این اصطلاح بهطورکلی صحیح است اما در واقع طول عمر ساکورا برحسب سال و منطقه فرق دارد. طولانیترین مدت شکوفایی ساکورا که تا بحال به ثبت رسیدهاست، در سال ۱۹۶۶، در توکیو و به مدت ۱۶ روز بودهاست. بهطور میانگین از زمان باز شدن اولین گل تا پرپر شدن آخرین گل یک درخت، ۱۶ روز طول میکشد.
زمان شکفتن شکوفههای ساکورا بر حسب مکان و نوع درخت با یکدیگر تفاوت دارند. بعضی از انواع ساکورا مانند هیمالیا-زاکورا، فویو-زاکورا (ساکورای زمستان)، شیکی-زاکورا (ساکورای چهارفصل) و جوگاتسو-زاکورا (ساکورای اکتبر) در سال دو بار شکوفا میشوند.